Dear Customers, we would like to inform You that from 31 December 2022 to 2 January 2023 is a New Year and Bank Holiday and our UK office is closed. We are coming back to You on January 3, 2023. We apologize for the inconvenience.

Watervrije cafeïne is pure cafeïne in gedehydrateerde vorm.

Watervrije cafeïne is pure cafeïne in gedehydrateerde vorm. Het wordt verkregen uit koffiebonen, maar ook uit cacaobonen, guaranafruit, theebladeren en yerba mate.

De Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) heeft geconcludeerd dat een cafeïne-inname van ongeveer 400 mg cafeïne per dag onderdeel kan zijn van een gezond dieet en een actieve levensstijl. Zwangere vrouwen en vrouwen die borstvoeding geven wordt aangeraden hun inname van cafeïne te beperken tot 200 mg per dag.

De invloed van cafeïne op veilig fietsen en autorijden

Canadese wetenschappers deden onderzoek op basis waarvan ze concludeerden dat cafeïne de alertheid en nauwkeurigheid aanzienlijk verhoogt als het gaat om het detecteren en volgen van bewegende objecten. Dit kan erg belangrijk zijn in alledaagse situaties, zoals sporten, fietsen of autorijden.

Effect van cafeïne op hersenveroudering

Onderzoek wijst uit dat regelmatige en matige cafeïneconsumptie gedurende het hele leven de cognitieve achteruitgang op oudere leeftijd kan vertragen. Cafeïne kan het zenuwstelsel ondersteunen, en in sommige onderzoeken wordt zelfs gesproken over het mogelijke effect ervan op de langzamere veroudering van de hersenen.

Studies hebben aangetoond dat het risico op de ziekte van Parkinson met 24-32% afneemt. bij mensen die hun dagelijkse inname van cafeïne verhoogden.

Er zijn ook onderzoeken die hebben aangetoond dat het risico op het krijgen van de ziekte van Alzheimer bij 65-plussers die dagelijks koffie dronken met 31% afnam.

Het effect van cafeïne op het verbeteren van de stemming en het verhogen van de motivatie

Studies tonen aan dat cafeïne de afgifte van dopamine beïnvloedt, wat de stemming verbetert. Dopamine is een neurotransmitter die een belangrijke rol speelt bij de perceptie van plezier, denkpatronen en planningsvaardigheden. Het helpt je te focussen en taken met meer enthousiasme af te ronden. Dit heeft een directe impact op betere resultaten.

Voordelen van het gebruik van watervrije cafeïne

Watervrije cafeïne is een steeds populairder voedingssupplement. Het helpt het lichaamsgewicht te verminderen en verbetert de atletische prestaties. Door cafeïne watervrij in te nemen, kun je het lichaam voorzien van een hogere dosis cafeïne, zonder dat je grote hoeveelheden koffie, thee of energiedrankjes hoeft te drinken.

U kunt de dagelijkse dosis cafeïne nauwkeurig bepalen en gemakkelijker de geconsumeerde hoeveelheid controleren.

Je kunt het ook gemakkelijk toevoegen aan je favoriete drankjes en maaltijden.

Hoe lang duren de effecten van cafeïne?

Cafeïne begint heel snel te werken, slechts 10 minuten na consumptie. Het maximale niveau wordt bereikt in 30-60 minuten. Het wordt rechtstreeks naar de bloedbaan en de hersenen gestuurd – daarom voelen we een snelle toename van energie na het nuttigen van cafeïne. Hoe lang de effecten van cafeïne aanhouden, hangt van veel factoren af. Doorgaans is de helft van de dosis cafeïne na 3 tot 5 uur uit het lichaam verwijderd.